Christer Sjögren

Christer Sjögren och dansband är nära nog synonymt. Till det kan vi lägga schlager och lite Rock n’ Roll. En mångsidig och slitstark artist är han, Christer, och han har dykt upp i många sammanhang.

Till en början blev väl Christer Sjögren känd som frontfigur och sångare i värmlandsbandet Vikingarna men hans musikkarriär startade tidigare än så när han som 18-åring började som sångare i ett dansband vilket skulle följas av flera. Men det var nog först 1978, då han började med Vikingarna, som hans karriär tog riktig fart.

Denne artist har en mycket speciell röst. Djup och fyllig är den i motsats till många av hans manliga kollegor som gärna tar i och försöker bli goss-sopraner i sina ansträngningar att höras. Hans röst passar till allt han har givit sig på under sin nu 45-åriga bana som artist och sångare. Nu är det dags att ta ett nytt steg karriären och med det förverkliga en gammal dröm han har haft – att sjunga storbandsjazz. Christer har grävt i Frank Sinatras låtskatt och har satt ihop ett program som i vår ska spelas i Uppsala och Västerås.

Som offentlig person och mångas idol blir man oundvikligen granskad och uppmärksammad i pressen. Christer har alltid bjudit på sig själv då han frivilligt och någon gång ofrivilligt blivit föremål för kändispressens intresse. Hans affär med kollegan Lotta Engberg gav honom mycket publicitet, men för en artist som Christer Sjögren är antagligen all publicitet bra.

Schlagerartisten Sjögren har naturligtvis deltagit i den svenska Melodifestivalen.  År 2008 deltog han med låten I Love Europe och 2012 tillsammans med sin fling Lotta Engberg. Jo, Christer Sjögren är utöver allt annat, en riktig schlagerkille.