Efter Eurovision 2015

Så, hur ser det ut när den största hysterin kring Eurovision har lagt sig? Vad ha sagts och hänt?

Redan innan Måns klev upp på scenen i Österrike, var han en storfavorit bland spelare och kritiker. På Pressat.se, en sajt som samlar de mest intressanta nyheterna på nätet, kunde man läsa att även fast Måns inte låg i samma liga som Loreen, vann han ändå stort och hade fördelaktiga odds på spelsajterna.

Efter vinsten började dock dyka upp otäcka rykten om jurymedlemmar i flera nationer. Makedonien och Montenegros juryröster diskvalificerades, men man har fortfarande inte berättat vad de gjorde för fel. Rösterna som lästes upp i teve från dessa två länder står dock fast, det var telefonrösterna från folket och hade inget med juryn att göra.

Vi ser också att Måns har tagit sig in på den eftertraktade Englandslista: det är en topplista som anses vara den bästa i Europa. Det är svårt för Eurovisionlåtar att komma med i toppen på listan: senast en Eurovisionlåt låg etta var 1982 med Tysklands bidrag ”Ein bichen frieden”. Loreen låg tre på listan, bästa placeringen av alla Eurovisonlåtar under 2000-talet. Måns sång har det också gått bra för: han ligger på elfte plats på den brittiska låtlistan. Inte dumt alls!

Och så har det blivit dags för Sverige att arrangera Eurovision igen. De städer som vill vara med och tävla om att få agera värdstad har redan börjat skicka in anmälningar och Göteborg verkar vara väldigt angelägna om att få hålla i arrangemanget. Sverige har arrangerat Eurovision fem gånger tidigare: 2 gånger i Malmö, två gånger i Stockholm och en gång i Göteborg. Självklart vill Göteborg få sin andra chans och de har anordnat lika stora evenemang tidigare, så visst är chansen hög att de blir utvalda!