Mest erfarna schlagerrävarna

kvinna lyssnar på musik

Om man skall tro statistiken så är Melodifestivalen något som lätt ger blodad tand, många är de som har ställt upp mer än en gång.

På delad fjärdeplats på listan över flest år med i Melodifestivalen hamnar Lotta Engberg, Magnus Carlsson, Nanne Grönvall, Sanna Nielsen och Östen Warnerbring. Dessa människor har alla ställt upp i festivalen under 7 olika år. Av dessa är det bara Östen Warnerbring som är del av den lilla gruppen på 12 personer som har vunnit festivalen mer än en gång.

På delad andraplats finner vi Andreas Lundstedt och Kikki Danielsson som båda har ställt upp i festivalen 9 gånger.  Här är det Kikki Danielsson som kan skryta med fler än en vinst. Hon vann 1982 med gruppen Chips och låten Dag efter dag samt 1985 som soloartist med låten Bra vibrationer.

På överlägsen förstaplats finner vi Ann-Louise Hanson med 11 år på schlagerscenen! Trots detta har det aldrig blivit någon vinst, de låtarna som var närmast var placerade på plats 4.

De två deltagare som har vunnit flest gånger finns inte ens med på den här listan. Carola som delar första platsen med Marie Bergman har vunnit tävlingen tre gånger och har bara deltagit fem gång, Marie Bergman än färre gånger.