Snygg på fester

Det är viktigt att du känner dig snygg och syns när du ska på fest. För att lyckas med en festligare makeup kräver en del arbete, men alla kan klara det med produkter du lätt kan köpa hem. Gå vidare här för att köpa de sminkprodukter du behöver.

Framhäv ansiktet

Contouring är ett sätt att framhäva ansiktets linjer och det gör du genom att använda sminkprodukter såsom borstar, makeupsvamp och en palett med kontursmink. En konturpalett bör innehålla minst tre toner från ljust till mörkare för att ge en bra effekt. Använd den ljusaste tonen (highlight) på de partier du vill framhäva, såsom till exempel näsrygg och kinder. Den mörkare tonen (skuggan) använder du däremot på partier du vill förminska.

Snygga ögon och läppar

Snygga läppar är ett välbeprövat sätt att synas så prova ett läppstift med mer färg än vad du är van vid. Välj ton efter säsong, till exempel mer pastelligt på vår och rostigare på höst. Även ögonen är viktiga att lägga lite krut på när du ska på fest. Välj en mascara med mycket svärta och som får dina ögonfransar att se extra långa ut. Komplettera därefter de långa fransarna med en färgsprakande ögonskugga för att få en riktig festlook.